Repair Café Almere

4 april opening Café Nobelhorst

 

Met ingang van 4 april a.s. openen we ons 11de Repair Café in Almere.

Repair Café Nobelhorst  is iedere eerste dinsdag van de maand  geopend 
van 19.30 tot 22.00 uur

Lokatie : Buurtschuur Zuid

Owen Richardsonstraat 20

 

Weggooien? Mooi niet!

Het Repair Café promoot het repareren als alternatief voor weggooien, het wil reparatiekennis behouden en versterkt – via het organiseren van repareerbijeenkomsten – de sociale cohesie in de buurt/wijk/stadsdeel.

 

Het opbouwwerk van De Schoor, Welzijn in Almere geeft hier, samen met een aantal samenwerkingspartners (o.a. De Kringloper) en natuurlijk de vrijwilligers, vorm en inhoud aan.

Initiatiefnemers organiseren elke maand een Repair Café. Inwoners van Almere kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen en kleding om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde te maken. De onderdelen die gebruikt worden voor de reparatie moeten uiteraard betaald worden, maar wat de tijd van de vrijwilligers u waard is bepaalt u zelf door een bijdrage in de fooienpot.

 

Wat kunt u ter reparatie aanbieden bij de Repair Cafés?
De meeste apparaten die u zelf naar het Repair Café kan vervoeren kunnen ter reparatie aangeboden worden. Onze monteurs zijn goed in hardwareproblemen van computers. Voor software-problemen kunt u terecht bij de computerhelpdesk Almere. Daarnaast doet het Repair Café ook aan textielherstel, denk aan een klein scheurtje in uw kleding of een knoop die er bijna afvalt.

In Kruidenwijk en in buurtlokaal de Bosgouw kunt u ook terecht voor het repareren van klokken.

 Zelf repareren?

 

Zin gekregen om zelf iets te gaan repareren? Waar wacht je nog op! Vaak moet je uitzoeken hoe iets in elkaar zit. 

Reparatieplatform iFixit heeft een grote database met handleidingen en andere informatie om je elektronische producten te repareren.

Niet iedereen is even handig. Je kunt natuurlijk ook langsgaan bij één van onze Repaircafe's.

Kijk op ze agenda wanneer ze open zijn waar ze zitten. U bent van harte welkom.

 

 

Privacy

Sinds mei 2018 is de privacywet veranderd. De AVG wet stelt strengere eisen aan het omgaan met uw persoonsgegevens. Deze website maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere. Om goed om te gaan met de privacy van iedereen die bij De Schoor geregistreerd staat of wordt, hebben we onze werkwijze rond privacy aangepast. Op www.deschoor.nl/privacy leest u er meer over.

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
De Repair Café's in Almere worden gecoördineerd door De Schoor, Welzijn in Almere